Samskabende vandforvaltning (WaterCog)

Samskabende vandforvaltning (WaterCog) - SEGES Projektsitet

Projektets formål er at sikre en bæredygtig produktion og bedre rammevilkår for landbruget ved at udvikle og demonstrere en ny lokalt baseret vandforvaltning, hvor landmanden og lokale aktører i langt højere grad får medindflydelse på vandmiljø- og indsatsplaner ved at forstå og løse lokalt funderede problemer.

Projektet er bevilliget midler fra EU InterReg program og medfinansierer projektet Water Co-Governance for Sustainable Ecosystems (WaterCoG).

Et centralt aspekt af projektet er, at der indsamles erfaringer fra partnere i England, Holland, Tyskland, Sverige og Danmark i forhold til at udvikle mere samskabende vandforvaltning. Der indsamles viden om forvaltningsstrukturer, værktøjer i bred forstand, der kan øge involveringsgraden. Der arbejdes med fire pilotområder ved Limfjorden, hvor der testes forskellige involverende koncepter, og der udveksles erfaringer med de ti øvrige pilotområder i de øvrige lande. Der er oprettet et nationalt netværk, hvor bedre forvaltningsstrukturer diskuteres.

Projektet følges af betydende beslutningsinstanser, og det forventes, at de erfaringer som indsamles vil medvirke til at kvalificere de beslutninger, der tages om en fremtidig forvaltningsstruktur, som i højere grad understøtter de idéer, der ligger bag en mere målrettet indsats, jf. beslutninger i Fødevare- og Landbrugspakken. Dette på en måde, hvor indsats og innovation støttes via en ”bottom up” tilgang med udgangspunkt i optimering af rammevilkårene for danske landmænd.

Effekten af projektet vil være lokalt tilpassede løsninger, som sikrer en bæredygtig produktion og bedre rammevilkår for størstedelen af danske landmænd.

Artikel på www.altinget.dk og opslag på www.linkedin.dk
Artikel på www.northsearegion.eu/watercog
Dagsorden til mødet den 5. december 2019.
Præsentationen til mødet den 5. december 2019.
Artikel i JyskeVestkysten den 16. december 2019.
Præsentation til konferencen den 30. oktober 2019.
Invitation og program til konferencen den 30. oktober 2019.
SEGES har samlet 30 års miljødata for Ringkøbing Fjord og præsenteret dem for lokale borgere og interesseorganisationer. Mødet viste stor vilje til at finde lokale løsninger for fjordens fremtid.
Agenda for mødet den 10. oktober 2019 i York
Præsentationen "Pilot updates SEGES" ved mødet i York den 10. oktober 2019.
Præsentationen "Catchment management and governance approach in Denmark" ved mødet i York den 10. oktober 2019.
Med gratis Nitrat App til mobilen og en billig nitrat-strip kan du få en koncentrationsmåling af f.eks. dit drænvand. Data kan du gemme på din DLBR-bruger.
Præsentationen "Water Co-Governance EU project - situation in Denmark"
Programmet for studieturen den 11.-15. oktober 2019.
Debatindlæg på Altinget og oplsag på Linkedin.
Program
Præsentation
Program
Præsentation
Program
Præsentation
Program
Artikel
Præsentation
Program
Præsentation
Program
Præsentation
Notat.
Program